F and F Épületgépészeti megoldások
Kategóriák
Legutóbbi bejegyzések
 

Lehet olcsóbb a fűtés? De még mennyire!

Lehet olcsóbb a fűtés? De még mennyire!

Lehetséges csökkenteni a fűtésszámlát anélkül, hogy fázni kéne? De még mennyire!

A kellemes hőérzetet többnyire egyformán a nyugalommal, kényelemmel és biztonságérzettel azonosítjuk. Így elmondható, hogy talán a meleg az, ami az egyik legfontosabb szempontunk, ha az otthonunkról van szó. A radiátorok által közvetített meleg is hasonlóképpen nyugtatóan hat ránk.

Tehát akár gáz-, szilárd-, vagy vegyes tüzelésű kazánokról esetleg elektromos fűtőrendszerekről legyen szó, mindegyik esetében azt szeretnénk elérni, hogy az a lehető leghatékonyabban működjön, ugyanakkor pénztárcabarát módon (jussunk melegebb lakáshoz).

Kedvezőbb fűtésköltség kondenzációs gázkazánnal

A kondenzációs kazán bár beruházási költsége magasabb, mint az egyéb kazántípusoké (kb. 250.000 Ft), de ára viszonylag rövid időn belül (akár már 3-4 fűtési szezon alatt) megtérülhet, mivel a kondenzációs kazán sokkal hatékonyabban hasznosítja a fűtőanyagot.

Nagyjából 30-40%-os energia megtakarítással számolhatunk egy normál családi ház esetén, nem is beszélve arról, hogy szinte azonnali rezsicsökkenést érhetünk el egy kondenzációs készülékekkel.

Hatékony fűtésszabályzóval is leszoríthatjuk fűtési költségeinket

Időjárás-követő okos szabályzók beépítésével is hatékonyan korszerűsíthetjük fűtésrendszerünket. A digitális szoba-termosztátok felszerelése esetén ráadásul lényegesen kevesebb bontási-átépítési munkálattal számolhatunk, mint amivel egy új kazán-, vagy új típusú radiátor beépítése járna.

Ugyanakkor a fűtésszabályzók már egy tél alatt hozzájárulhatnak fűtésszámlánk látványos csökkentéshez.

Egyéb felületfűtési és hűtési megoldásokkal is növelhetjük lakásunk komfortérzetét

Összességében azonban az olcsóbb fűtést nem csak az új típusú fűtőtestek felhelyezésével és a kazánok fűtés-szabályozásával érhetjük el.

Egyes padló, fal vagy mennyezeti felületfűtési és hűtési megoldásokkal gyakran többet spórolhatunk, mint a hagyományos fűtőrendszerek optimalizálásával úgy, hogy ugyanakkor használatukkal végeredményben nem csak energiát takaríthatunk meg, hanem tökéletes komfortérzetet is kapunk.

Új típusú, hatékonyabb radiátorokkal és más hőleadó készülékekkel is spórolhatunk a fűtéssel

Az alacsony hőmérsékletű radiátorok hatékonyan, nagyon rövid idő alatt képesek a szobákat megfelelő hőmérsékletre fűteni a leghidegebb napokon is, de kevesebb energiát igényelnek a szükséges hőfok eléréséhez és fenntartásához, mint a hagyományos fűtőtestek.

Ráadásul az alacsony hőmérsékletű radiátorrendszereknél bármi, így megújuló energia (szél-, nap- és vízenergia és talajhő) is lehet energiaforrás.

No Comments

Post A Comment