F and F Épületgépészeti megoldások
Kategóriák
Legutóbbi bejegyzések
 

Épületgépészeti szabályozó- és automatikai rendszerek

Épületgépészeti szabályozó- és automatikai rendszerek

Az épületgépészet terén is megjelentek már jó pár éve azok a távolról szabályozható, automatikai rendszerek, amelyek alapértelmezettek a legmodernebb házakban.

A környezettudatosság és energiatakarékosság alapelemeként életünk egyre több területén használunk okos eszközöket.

Ingatlanunk okos otthonná alakítása során a fűtési-, hűtési-, áramellátási rendszerek terén is egyre nagyobb hangsúlyt kap a gazdaságos működés, a megbízhatóság, a kifinomult fűtés vezérlés valamint a kényelmes és egyszerű a használat.

Ingatlanunk működését ennek megfelelően automatizáljuk, központosítjuk.

Fűtésvezérlés és épületautomatizálás

A gépeinket, otthonunk épületgépészeti rendszereinek működését így egy általunk előre programozott, kevés felügyeletet igénylő vezérlő agyra bízzuk.

Ezek a vezérlőegységek természetesen elsősorban az egyes gépészeti egységek rendeltetésszerű működésének alapvető feltételeit biztosítják, úgy, mint például az érintésvezérelt távállító és szoba-termosztát DRT-200.

Ez a távvezérlő páratartalom és hő mérővel rendelkezik, így ezeknek megfelelően képes az aktuális beállítások szerint szabályozni helységeink hőmérsékletét.

Ráadásul amennyiben otthonunkban helységenként kerültek kialakításra a fűtéskörök, a kívánt meleget ma már egyedi zónavezérléssel, akár zónák szerint, okos-telefonunkról, távolról is beállíthatjuk az egyes helységekben.

A korszerű, grafikus kijelzővel is rendelkező, mikroprocesszoros kazánvezérlések számára az sem probléma, ha fűtésrendszerünkben több kazán, esetleg kandalló is van.

A kazánvezérlő-egységekkel összehangolt fűtés vezérlés által nem csak a kazánok égési folyamata válik tökéletesebbé, de a hatásfokjavulásnak köszönhetően, gazdaságosabbá is válik otthonunk fűtése.

Igény szerint egész lakásunkat központilag vezérelhetővé tehetjük, egyetlen érintőképernyőről

PLC vezérlésekkel egyedi elképzelések szerint (és ház függvényében) szabályozhatjuk és programozhatjuk fűtési rendszerünket, lakásunk egész elektromos rendszerét, a világítást, az árnyékoló rolókat, a medencefűtést, a garázskapukat, stb. akár távoli “WEB” eléréssel is.

Az olyan intelligens szabályzó-automatikai rendszerek, mint a WTC-3, (távszabályozó segítségével BUS rendszerben) bármilyen épületfelügyeleti rendszerhez csatlakoztathatók.

Eme harmadik generációs, már a legmagasabb igényeket is kielégítő felügyeleti rendszer kétirányú kommunikációval és „master-slave” rendszerben is üzemeltethető.

Mi több, egy kondenzációs kazánnal kiegészítve érhetjük el a legjobb eredményt!

Miért a kondenzációs kazán ma a legoptimálisabb választás?

A földgáztüzeléses kondenzációs készülék a füstgáz rejtett hőjéből is energiát nyer vissza egy nagy felületű hőcserélő (ún. ECO) segítségével, miáltal a fűtőértéknél is magasabb éves hatásfok érhető el. Ráadásul ezzel nem csak tüzelőanyagot takarít meg, de káros anyagokból is kevesebbet bocsájt ki.

Két fajtája van:

  • zárt tűzterű, felületi égővel, valamint
  • túlnyomásos tűzterű, blokkégővel rendelkező.

A kondenzációs kazán lehetséges előnyei közé tartozik az, hogy a helykihasználása optimális, van fali és álló kivitel. Csendes üzemű, teljes teljesítménytartományban magas hatásfokkal bír úgy, hogy alacsony marad a károsanyag-kibocsátás.

A kondenzációs kazán éves gázfelhasználás hagyományos kazánokhoz képest 20-30%-kal kevesebb, és az okosotthonok számára elengedhetetlen tulajdonságokkal is bír. Azaz adott a távszabályozás lehetősége (mikroprocesszor vezérlő, PC csatlakoztatás) és a hibatárolás- és diagnosztika.

No Comments

Post A Comment